metaalbewerking

Metaalbewerking, Constructie, Motorenrevisie

As uitlijning

MTB Technics is gespecialiseerd in het uitlijnen van roterende componenten van (scheeps-) voorstuwingsinstallaties of machineopstellingen. Het bedrijf beschikt over moderne Fixtur Shaft 100 laserapparatuur om deze uitlijning te verrichten.

Wanneer een machineopstelling of voortstuwingsinstallatie bestaat uit meerdere roterende componenten, waarvan de hartlijnen nauwkeurig in één lijn dienen te staan, is as-uitlijning noodzakelijk. Uitlijnfouten zijn in de helft van de gevallen de oorzaak van problemen met roterende machineopstellingen en kunnen leiden tot overmatige belasting en slijtage aan de machine(onderdelen). Deze problemen/gevolgen kunnen bestaan uit lagerschades, slijtage aan flexibele koppelingen of trillingen in het gunstigste geval.

Door gebruik te maken van de uitlijningsservice van MTB Technics behoren uitlijnproblemen in opstellingen met roterende componenten tot het verleden en kan schade (of erger) worden voorkomen. De medewerkers van MTB Technics hebben een uitgebreide ervaring met het uitlijnen van:

  • horizontale opstellingen
  • verticale opstellingen
  • machine- en/of voortstuwingstreinen, zoals een schroefas-keerkoppeling-dieselmotor-hydrauliekpomp combinatie